Vairo mechanizmo amortizatorius

Vairo mechanizmo amortizatoriai, taip pat žinomi kaip vairo stiprintuvai, naudojami komercinėse transporto priemonėse, pavyzdžiui, sunkvežimiuose ir autobusuose, ant priekinės ir galinės ašies, atlieka svarbų vaidmenį padedant vairuotojams vairuoti sunkiasvores transporto priemones, kad vairavimas būtų sklandesnis ir tikslesnis.

Pagrindinė valdymo aktuatoriaus funkcija – užtikrinti hidraulinį vairo mechanizmo stiprinimą komercėse transporto priemonėse. Jis sąveikauja su pagrindiniu vairo stiprintuvu ir padeda sumažinti jėgą reikalingą transporto priemonės vairavimui, ypač mažais greičiais ir manevruojant. Naudodamas hidraulinį slėgį, cilindras sustiprina vairuotojo jėgą ir leidžia lengviau manevruoti bei valdyti automobilį.

Vairo traukės antgalis

Šie elementai atlieka pagrindinį vaidmenį sujungiant ratų posūkių kronšteinus su vairavimo sistema. Vairo traukės antgalis turi lankstų elementą, profesionaliai vadinamą rutuliniu šarnyru. Tai būtent rutuliniai šarnyrai įgalina rato pakabos judėsius, o taip pat posūkio kronšteinų judėjimą, nejudamai pritvirtintos prie automobilio kėbulo, vairo kolonėlės atžvilgiu.

Dauguma vairo mechanizmo komponentų tai eksploatacinės dalys, kurios susidėvi. Sudėtinga nustatyti vairo traukių antgalių tarnavimo laiką, nes viskas priklauso nuo automobilio modelio, dalies gamintojo, automobilio eksploatacijos sąlygų ir t.t.

Dažniausi vairo mechanizmo dalių susidėvėjimo požymiai tai įvairus garsai ir barškėjimas sklindantis iš po variklio gaubto. Įdomu, kad juos galima išgirsti nepriklausomai nuo to ar automobilis važiuoja ar stovi. Taip pat gali pasireikšti vairo ratolaisvumas, vibracijos ir virpesiai. Pastebėjus tokius požymius, pirmiausia reikėtų patikrinti vairo traukių antgalius. Jų keitimas nėra sudėtingas, tačiau rekomenduojame tai atlikti profesionaliame autoservise, nes po jų keitimo turi būti atliktas ratų suvedimas ir pakabos geometrijos patikra.

Vairo traukė

Vairo traukė yra atsakinga už vairo kolonėlės judėsius generuojamus pasukus vairą perduodamus ratų posūkių kronšteinams. Jos užduotis yra tinkamai nukreipti automobilio priekinius ratų. Vairo traukės keitimo niekada neturėtumėte atidėti, nes šio komponento gedimas vairuojant gali turėti tragiškų pasekmių. Be to, bet koks vairavimo sistemos laisvumas, kuris yra traukės dėvėjimosi rezultatas, taps kliūtimi praeiti automobilio įprastinę techninę apžiūrą.

Kada ir kaip dažnai reikėtų keisti vairo traukes, lemia keletas veiksnių, tokie kaip automobilio gamintojas, traukės kokybė, Jūsų vairavimo stilius ir kelio dangos tipas, kuriuo važinėjate. Todėl sunku tiksliai pasakyti, kada reikėtų keisti vairo traukes. Pati vairo traukė Jums praneš, kad yra kažkas negerai su vairavimo sistema. Tuomet galite jausti, tarp kitų dalykų, padidėjusį laisvumą vairo rate. o taip pat girdėti garsų iš po automobilio variklio gaubto sktindanti triukšmą. Akivaizdus ir tuo pačiu pavojingas vairo traukė gedimo simptomas yra tai, kad automobilis pernelyg lėtai reaguoja į švelnius vairo rato judesius. Taip pat yra situacijų, kai automobilis visiškai nustoja reaguoti į vairo rato judesius. Norėdami būti visiškai tikri dėl vairo traukės būklės, galite rankiniu būdu patikrinti traukės laisvumą arba nuvykti į specializuotą diagnostikos servisą ir patikrinti visą vairavimo sistemą.

Stabilizatoriaus traukė

Stabilizatoriai ir stabilizatoriaus traukės naudojami siekiant sumažinti kėbulo šoninį pasvyrima posūkių įveikimo metu. Dėl to pagerėja vairavimo sauga ir komfortas. Stabilizatorius yra sujungtas su transporto priemonės kėbulu traukėmis, kurios yra tipiški vairo mechanizmo ir pakabos elementai ir laikui bėgant jie susidėvi.

Sunkvežimių, komercinių transporto priemonių ir autobusų stabilizatoriaus traukės atlieka svarbų vaidmenį konstruojant transporto priemonės pakabą: jos užtikrina saugų kelio laikymąsi įveikiant posūkius.

Dėl to sumažėja transporto priemonės siubavimas ir kėbulo pasvyrimai, o tai pagerina transporto priemonės stabilumą ir vairavimo komfortą, ypač pilnai pakrautų sunkvežimių ar autobusų atvejais.

Reaktyvinės traukės

Autobusai ir sunkvežimiai reikalauja reaktyvinių traukių, kurios privalo atsverti išilgines ir šonines apkrovas ir kartu su vedančiomis svirtimis ir pusašiais užtikrinti saugų ašies valdymą. Šie elementai jungia ašį išilginiu, skersiniu arba įstrižiniu būdu su transporto priemonės rėmu.

Pagrindinė reaktyvinės traukės užduotis yra išlaikyti ašį / ratą tam tikroje padėtyje kėbulo atžvilgiu įveikiant posūkius ir važiuojant per duobes, taip pat stabdant ir greitėjant. Todėl ji atsakinga už išilginių (paprastai priekinės ašies) arba skersinių (galinės ašies) judesių valdymą arba, tiksliau, atsverimą.